18:21
Rădăcinile de brusture
Din experienţa acumulată de medicina populară, putem afirmă că sunt bune. Şi încă foarte bune pentru sănătatea noastră. Şi nu va costă mai nimic, decît 10-15 min. pînă luaţi în mînă un hirleţ şi le dezgropaţi dintr-un loc curat, departe de drumuri. Cel mai bine din grădina proprie. Le curăţaţi şi le spălaţi bine cu o perie. Puteţi şi să le uscaţi sau chiar le puteţi păstra în beci fără să le curăţaţi de pămînt şi să le folosiţi cînd aveţi nevoie.
Ce efecte au: sunt diuretice (elimina lichidul), amplifică transpiraţia, elimina durerile, au efect coleretic. Au un slab efect laxativ şi o acţiune antimicrobiană şi antiseptică, care înlătura mîncărimile de piele. Îmbunătăţesc aspectul pielii. Uleiul pe baza de rădăcini de brusture hidratează părul uscat şi contribuie la creşterea lui.
Cînd e bine să folosim fiertură de rădăcini de brusture: în cazul gastritelor, colitelor, hemoroizilor, afecţiunilor de rinichi, gutei. În urmă folosirii acestea se îmbunătăţeşte componenţa sîngelui, se măreşte cantitatea de acid uric eliminat (cel ce provoacă guţă), dispar procesele inflamatorii din tractul gastro-inestinal.
Cum se pregăteşte fiertura: peste 2 linguri de rădăcini tocate se toarnă 2 pahare de apă în clocot şi se ţine la foc foarte mic circa 30 min. Apoi se lasă să se răcorească şi se filtrează.
Cum se bea: caldă, cîte 1/2 pahar de 3 ori/zi, pînă la masă. În fiecare zi se face o fertura proaspătă. Se ţine la frigider.
Категория: Sănătate | Просмотров: 442 | Добавил: geony | Теги: de, Rădăcinile, brusture | Рейтинг: 4.0/2
Всего комментариев: 0
avatar