13:43
Cum se foloseşte coaja de ou?
Mai întîi de toate trebuie să ştiţi că cele mai folositoare sunt cojile ouălor de prepeliţă, apoi urmează cele de găină şi de păsări sălbatice. Evitaţi folosirea cojilor de ouă de rată şi de gîscă.
Coajă de ou se poate folosi în formă de praf, separat se adaugă în alimentele ori în formă de apă de calciu.Este şi mai benefic cînd se foloseşte cu suc de lămîe sau cu untură de peste.

Cum se face apă de calciu?
Se macian coajă de la 2-3 ouă fierte şi eliberate de peliţă din interior, se pun într-un borcan de 3 l peste care se toarnă apă de băut. Peste 5 ore apă de calciu e gata. Acesta apă se foloseşte permanent la ceai, cafea, ciorbe şi alte bucate, dar şi că apă de băut. Dacă folosiţi ouă de prepeliţă, atunci trebue să luaţi pentru fiecare litru de apă coajă de la 4-5 ouă de prepeliţă.

Cum se face praful din coji de ou?
Se spală ouăle în apă călduţă cu săpun, se clates foarte bine. Se elimina conţinutul şi pelicula interioară, se usucă şi se pisează praf sau se dau prin rîşniţă electrică. În cazul copiilor mici, coajă se ţine 5 min. în apă fierbinte. Însă poate fi folosită şi coajă de ouă fierte, pentru că în procesul prelucrării termice compoziţia nu se schimbă esenţial, dar, în plus, apare siguranţă, că coajă este sterilă.

Cum se administrează?
Se ia cîte un vîrf de cuţit de 1-2 ori/zi separat sau în amestec cu cîteva picături de suc de lămîie. Copiilor li se poate amestecă în terci.
Категория: Sănătate | Просмотров: 502 | Добавил: geony | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar